7è Cafè Jurídic JAS: “La recent modificació de la LEC: els desnonaments exprés”, amb l’Il·lm. Lletrat de l’Administració de Justícia Degà de Sabadell, Sr. Iván Fructuoso González

La Jove Advocacia de Sabadell va organitzar el passat 10 de juny, en el marc dels esdeveniments formatius de caràcter menys formal que duu a terme, el 7è Cafè Jurídic, en matèria Civil aquest cop, anomenat “La recent modificació de la LEC: els desnonaments exprés”.

Amb tal d’exposar els coneixements sobre la matèria per part d’una persona que estigués, per càrrec i preparació, a l’ordre del dia vàrem tenir el plaer de comptar amb l’Il·lm. Sr. Iván Fructuoso González, LAJ Degà dels Jutjats de Sabadell, a més de ser el LAJ titular del Jutjat de Primera Instància número 4 de Sabadell i Director del Servei Comú de Sabadell des d’octubre de 2013.

En aquesta sessió, que va tenir una molt bona acollida entre companys/es (una de les que més quòrum ha tingut fins a dia d’avui) s’hi va debatre la utilitat de l’últim reforma patida per la LEC i, si realment els desnonaments anomenats exprés s’utilitzen per la ciutadania.

La conclusió per part del ponent, i després d’haver resolt els dubtes als assistents, entre d’altres va ser que aquesta figura realment no és efectiva i se’n fa molt poc ús, doncs està prevista per supòsits molt concrets i enquadrats dins la LEC que, a l’hora de la veritat, no responen a la realitat social que ens trobem avui en dia.

62362387_1982739831830617_6149686349399064576_o
El ponent Sr. Ivan Fructuoso González

La gent que va assistir va aportar i enriquir el debat de forma que també es va fer una revisió del que a dia d’avui són els mètodes de llançament (en desnonaments) al Partit Judicial de Sabadell, funció que supervisa el ponent. Entre d’altres, es va concloure que seria necessari modificar novament la LEC o, si més no, ponderar per part dels jutges i magistrats, les necessitats que puguin o no tenir les famílies que es veuen immerses en procediments judicials de desnonaments que, per desgràcia, no en descendeix la xifra anualment al nostre país.

Així doncs, després d’una profitosa estona d’exposició, debat i crítica (sempre constructiva) hem d’agrair poder comptar amb ponents i intervinents del calibre del LAJ Degà de Sabadell que en tot moment va mostrar-se encantat de col·laborar amb les sessions formatives a companys de la Jove Advocacia de l’ICASBD. 

JOVE ADVOCACIA DE SABADELL

Logo-sense fondo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s