MESURES ADOPTADES PEL JAS ENVERS LA CRISI SANITÀRIA DEL COVID19

En motiu de la crisi sanitària i conseqüent estat d’alarma declarat en virtut del Reial Decret-Llei 463/2020, de 14 de març, el JAS ha adoptat un seguit de mesures per tal de pal·liar al màxim, dins de les nostres possibilitats, els efectes de la mateixa a les nostres vides professionals.

La primera mesura que vàrem adoptar va ser l’econòmica, atès que inevitablement el confinament imposat per l’estat d’alarma, afegit a l’aturada forçada dels Jutjats i Tribunals, de ben segur que han afectat als ingressos dels nostres agrupats i agrupades, pel que per unanimitat de la Junta Executiva del JAS, vam decidir destinar gran part del nostre pressupost anual a abonar la meitat de la quota col·legial corresponent al mes de maig (o del juliol, pels no exercents i alumnes de l’EPPA) del corrent any 2020 de tots i totes les nostres membres.

També ens hem adaptat ràpidament a la nova situació per tal de seguir oferint formació gratuïta i de qualitat, no només als nostres agrupats/des sinó a totes les col·legiades i col·legiats, essent que en la majoria de les sessions hi han assistit companyes de diferents punts de Catalunya i també de l’estat Espanyol. En aquest sentit, hem organitzat vàries formacions per mitjà de plataformes digitals de videoconferència per tal de que tothom qui volgués, pogués gaudir-ne sense haver de sortir de casa, però sempre des de la presència i immediatesa del directe, oferint així la possibilitat de poder fer preguntes als i les ponents. Tanmateix, també s’ofereix la possibilitat de poder visualitzar les sessions amb posterioritat, al estar penjades al canal que té l’ICASBD al Youtube.

La primera d’elles, del 17 d’abril, la vam organitzar per a resoldre els dubtes més urgents en l’exercici de la nostra professió i també en matèria laboral atesa la gran quantitat de mesures i nova normativa que s’han anat publicant al llarg de les últimes setmanes, amb l’inestimable col·laboració dels companys de l’ICASBD, Yolanda Franch i Marc Remolà.

A partir d’aquí, i al veure la resposta tan positiva dels assistents, hem seguit oferint formació online, entre elles, la del 24 d’abril, quan vam organitzar amb la col·laboració de la Comissió de Protecció de Drets dels Animals de l’ICASBD, la sessió a càrrec de l’exvicepresident del JAS, Professor i Advocat expert en Protecció de Dades, Eduard Blasi, sobre “Privacitat, protecció de dades i animals; així com també el passat 18 de maig, la sessió dedicada a les mesures adoptades pel govern central per pal·liar les conseqüències de la present crisi sanitària en matèria d’habitatge, a càrrec del company José Antonio López Ordóñez, qui parlà sobre la situació de lloguers i deutes hipotecaris en estat d’alarma, i la previsió que hi ha per quan s’hagi aixecat dita situació transitòria i excepcional. Dites sessions formatives també van tenir una molt bona acollida i des d’aquí agraïm a tots i totes les assistents la seva presència i suport, i com no podia ser d’una altra manera, agraïm enormement als i les ponents que hi han participat, la seva predisposició i generositat al compartir desinteressadament els seus coneixements amb tots i totes nosaltres.

Per últim, també hem optat per fomentar l’oci a més d’ajudar a qui més ho necessita a través del CONCURS DE FOTOGRAFIA DE JAS, en el que els premis aniran destinats a diferents ONGs d’ajuda contra el COVID19, tant locals com de gran abast.

En definitiva, des del JAS seguirem adaptant-nos a les noves circumstàncies que vagin esdevenint-se, sempre pensant en la defensa dels interessos de l’advocacia jove, i més concretament, de tots els nostres agrupats i agrupades. Us convidem a que ens seguiu a les xarxes socials per tal d’estar informats puntualment de totes les activitats i iniciatives del JAS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s