MANIFEST DE LA JOVE ADVOCACIA DE SABADELL SOBRE EL POSICIONAMENT DEL CGAE RESPECTE AL REGISTRE DE JORNADA LABORAL A L’ADVOCACIA

Ja fa unes setmanes, després de celebrar-se el Ple del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), celebrat a León, el CGAE (òrgan representatiu de tota l’advocacia a nivell estatal) va emetre una nota el dia 11 de juliol en la que s’establia la posició adoptada respecte el “Real Decreto-ley 8/2019, de 8 de marzo, de medidas urgentes de protección social y de lucha contra la precariedad laboral en la jornada de Trabajo”.

Aquesta posició va ser donar suport a la implantació del registre però amb “certes excepcions”, doncs a criteri d’aquesta agrupació, si bé es recolza la mateixa pel CGAE, també es fan certes apreciacions que no fan sinó augmentar la inseguretat de l’advocacia jove que, ja de per sí és prou precària donades les circumstàncies socioeconòmiques actuals.

Així, sembla ser que el CGAE en la emissió d’aquesta nota, desconeix la realitat de l’exercici de l’advocacia, especialment la de la jove advocacia en despatxos per compte aliè. Una implantació del registre de jornada laboral suposarà un canvi legislatiu en positiu per a tots els treballadors/es i, en especial, l’advocacia doncs com és sabut en els inicis de la professió, sempre difícils, és quan els advocats/des per compte aliè més hores (laboral i extres) hi dediquen, en la majoria dels casos sense rebre una compensació econòmica per aquest sobreesforç.

De la forma en que van quedar redactades les conclusions del ple del CGAE en la seva nota de 11 de juliol s’entén que no està del costat de la Jove Advocacia, i JAS vol mostrar el seu total descontent adherint-se plenament a les manifestacions ja fetes per la Confederación Española de la Abogacía Joven (nota aquí), i pel GAJ de Barcelona (manifest aquí).

La Jove Advocacia de Sabadell s’uneix a les reivindicacions realitzades per la resta d’agrupacions i recorda al CGAE que ha de ser garant dels drets de TOTA l’advocacia, i creiem que especialment e la més vulnerable, en aquest cas la jove i que per tant és necessària una rectificació urgent en el seu posicionament.

LA JUNTA DE JOVE ADVOCACIA DE SABADELL

30 de juliol de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s