5a Sessió Online JAS: Pericial psicològica forense: per què és útil disposar d’informes pericials psicologics?

El passat 1 de desembre de 2020 vam tenir el plaer i honor d’organitzar la nostra 5a sessió online, amb la presència de la Psicòloga Jurídica i Forense, Silvia Patricia Aguilar Morales, que es dedica a l’elaboració d’informes pericials i a impartir tallers formatius.

La temàtica de la sessió va consistir en diferenciar el context clínic del forense en els informes pericials.Així mateix, es va tractar la importància que té pels advocats i les advocades, en la defensa dels nostres clients, disposar d’informes forenses psicològics pericials, els quals són diferents i molt diversos en cada una de les branques del Dret: dret civil, dret de família, dret penal, dret laboral i dret contenciós-administratiu.

D’altra banda, la ponent també va exposar quin ha de ser el contingut d’un bon informe i les bones pràctiques que s’han de seguir alhora de fer-los.

Finalment, la ponent ens va il·lustrar amb dos casos pràctics, un de custòdia de menors (àmbit civil) i l’altre sobre inimputabilitat (àmbit penal).

Desde JAS volem agraïr la implicació de na Silvia Aguilar, que ens va fer gaudir d’una formació molt interessant, enriquidora i amena.

Per a més informació, podeu seguir a Silvia a Instagram (@lacajadesilvia) i a la seva pàgina web.

Tanmateix, volem donar les gràcies als/les assistents per la seva participació, acompanyament i comentaris de satisfacció que ens van fer arribar durant i després de la xerrada.

La Junta de JAS

____________________________________________________________________________________

5a Sesión Online JAS: Pericial psicológica forense: ¿por qué es útil disponer de informes periciales psicológicos?

El pasado 1 de diciembre de 2020 tuvimos el placer y honor de organizar nuestra 5a sesión online, con la presencia de la Psicóloga Jurídica y Forense, Silvia Patricia Aguilar Morales, que se dedica a la elaboración de informes periciales y a impartir talleres formativos.

La temática de la sesión consistió en diferenciar el contexto clínico del forense en los informes periciales.

Asimismo, se trató la importancia que tiene para los abogados y las abogadas, en la defensa de nuestros clientes, disponer de informes forenses psicológicos periciales, los cuales son diferentes y muy diversos en cada una de las ramas del Derecho: derecho civil, derecho de familia, derecho penal, derecho laboral y derecho contencioso-administrativo.

Por otro lado, la ponente también expuso cuál debe ser el contenido de un buen informe y las buenas prácticas que se deben seguir en el momento de hacerlos.

Finalmente, la ponente nos ilustró con dos casos prácticos, uno de custodia de menores (ámbito civil) y otro sobre inimputabilidad (ámbito penal).

Desde JAS queremos agradecer la implicación de Silvia Aguilar, que nos hizo disfrutar de una sesión muy interesante, enriquecedora y amena.

Para más información, podéis seguir a Silvia en Instagram (@lacajadesilvia) y en su página web.

Asimismo, queremos dar las gracias a los/as asistentes por su participación, acompañamiento y comentarios de satisfacción que nos hicieron llegar durante y después de la ponencia.

La Junta de JAS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s